Ömer BİLGİN
“BU TOPRAĞIN ŞAİRİ: NURULLAH GENÇ”
Gençlik yıllarında şiirlerin ve şairlerin ayrı yeri vardır insanlarda. Özellikle, duygusal yoğunluğun had safhaya çıktığı 14-15 yaşlarından itibaren hemen herkes; bir şaire tutunup, o şairin şiirleriyle ifade etmeye başlar kendini. Genç, şairin şiiriyle yoğururken duygu dünyasını, farkında olmadan şairin karakterine bürünür. Onun penceresinden bakar Dünya’ya. Ruhunu onun fikirleriyle süslemeye başlar.
İşte tam da bu sebepten ihtiyaç vardır; ruhuyla, kişiliğiyle, inancıyla, vatanseverliğiyle bu vatanın öz çocuğu olan şairlere. Bu sebepten artmalı sayıları. Bu sebepten okunmalı, kazınmalı şiirleri körpe gençlerin temiz dimağlarına.
Biz bu şairlere “ADAM” diyoruz tarif ederken. Zira ADAM kelimesi en çok onlara yakışır. Mehmet Akif gibi, Arif Nihat gibi, Necip Fazıl gibi, Nurullah Genç gibi.. Aşkları vatan gibi kutsal ve dokunulmazdır. Buram buram toprak kokar kelimeleri. O toprak sıradan bir toprak değildir. Sıktığında, şüheda çıkacak topraktır o toprak. Anadolu toprağıdır. Ve bu şairler Anadolu’nun has ve saf çocuklarıdır. İyi ki varlar.. Allah emsallerini arttırsın.
Kaynak: BİLGİN Ömer, “Bu Toprağın Şairi ‘Nurullah Genç’”, (Ed. Hüseyin UZEL), Konuştuğumuz Dile Serenat 5 – “Vahamıza Yağmur Çağıran Şair / Nurullah Genç”, Türmatsan, 2018, s.29.