Hayrullah ERASLAN: Alperen Ruhlu Öncü Şair “Bahaettin Karakoç”

Hayrullah ERASLAN

ALPEREN RUHLU ÖNCÜ ŞAİR: BAHAETTİN KARAKOÇ

Şair Ümmet Karakoç’un Cela’da doğan şair oğullarından birisidir.. Meşhur Abdurrahim Karakoç’un abisi. Şiir hocası sadece babasıdır. Ondan etkilenmiş ve yazdığı ilk şiirlerde yol göstericisi olmuştur. İlk yazdığı şiirler ilkokul 3’de başlar. Yetenekli olduğundan küçük yaşlarda şiirleri dergilerde yayınlamaya başlamıştır. İlk gözağrısı Yedigün Dergisi’dir..

Hayal dünyası çok geniş ve hırslıdır. Özgüven sahibidir. Bir gün Türkiye’nin en tanınmış şairi olacağına küçük yaşlarda kendini inandırmış ve bu yönde mücadele etmiştir. Edebiyat Dergilerinin vazgeçilmezi ve şiir şölenlerinin baş aktörüdür..

Şiir dalında birçok ödül almıştır. Ayrıca üniversitelerde şiirleri lisans tezi konusu olmuştur.

Anadolu’da çıkan ve iz bırakan meşhur Dolunay dergisinin baş mimarıdır. Yine bu dergi bünyesinde Dolunay Şiir Akşamları şöleninin düzenleyicisidir. Türkiye’deki önemli şairler bu derginin etrafında kümeleşmişlerdir. Bu dergide ki şairler Türkiye’nin mozaiğidir.. İdeolojik bir kaygı gütmeden ve sadece şiirlerde nitelik öncelikli olmuştur. Bu tavırlarından dolayı çokta eleştiride almıştır. Ama aldırmamıştır. Bu özelliği büyük şairinin insanlara bakış açısı ve hoşgörü anlayışının göstergesidir..

Ailesine düşkün ve kardeşlerine çok bağlıdır. Abdurrahim Karakoç vefat ettikten sonra onun için mücadelesine bizzat şahit olmuşumdur. Benim hazırladığım Hakyol İslam Yazacağız, Mihriban ve Hasan’a Mektuplar, Üçgen Piramitinin Zirvesindeki Cihan Şairi: Abdurrahim Karakoç’ isimli kitabımın ismini kendisi belirlemiş ve önsözünü de yazmıştır. İleriki yaşına rağmen bu kitabın bütün aşamasında düşüncesiyle yol gösterici olmuştur..

Bugünkü Şairlerin Alperen ruhlu abisi ve şair olma yolunda ilerleyenlerin hocasıdır. Anadolu’da kültür, sanat ve edebiyatın gelişmesinde çok büyük katkıları olmuştur. Bir anlamda ömrünü bu amaçla harcamıştır.

Bu asırda iz bırakan büyük şairlerdendir. Ve edebiyat kitaplarında Bahaettin Karakoç hep var olacaktır. Allah uzun ömürler versin Üstadım..

Kaynak: ERASLAN Hayrullah, “Alperen Ruhlu Öncü Şair ‘Bahaettin Karakoç’”, (Ed. Hüseyin UZEL), Konuştuğumuz Dile Serenat 4 – “Şiirin Beyaz Kartalı / Bahaettin Karakoç”, Olay Matbaası, Hatay 2017, s.24.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir