Mehmet SILAY: Bahaettin KARAKOÇ

Mehmet SILAY

BAHAETTİN KARAKOÇ

Elbistan iklimi, Mükremin Halil Yınanç ve Rahmi Eray gibi ilim adamı ve gönül erbabları yetiştirmiştir. Bahaettin Karakoç da aynı şehrin Ülkeye armağan ettiği bir söz ustasıdır.

Bahaettin Karakoç bütün fertleri şiir ve edebiyatla haşir neşir olmuş müstesna bir aileden geliyor.

10 Ocak 1966 da yayınlanmaya başlayan fikir ve sanatta Hareket dergisinde şiirlerini okumaya başlamıştık. Yine aylık Hisar ve Türk Edebiyatı dergilerinde şiirleri yıllarca yayınlanmayı sürdürdü. Sonra da şiirleri arasında bestelenenler oldu.

Bahaettin Karakoç 1986’dan itibaren Maraş’ta Dolunay dergisini çıkarttı aynı yıl merkezi Ankara’da olan Türkiye Yazarlar Birliği onu yılın şairi seçti.

Artık onu iyice takip etmeye başlamıştık. 1989 da T.C. Kültür Bakanlığı tarafından Balkanlarda düzenlenen uluslararası Struga şiir akşamlarına bir tebliğ ile katıldı.

Maraş’da her yıl düzenlenen dolunay şiir şölenleri Bahaettin Karakoç un önderliğinde genç şairleri istikbale yetiştiren bir okul, bir enstitü oldu.

1991 yılında onu Belenin Sarımazı yaylasında 3 gün ağırlama imkânı buldum ve ona Hatay’ın fiziki ve manevi coğrafyasını gezdirmeye, tanıtmaya çalıştım.

Genç şairler üslup, tarz ve şiirde içeriği ondan öğrendiler. Şiir yazarken ve konuşurken Bahaettin Karakoç’un yüreği dilinin ucundadır.

Seyran, Ay şafağı çok çiçek, Leylü Nehar Aşk, Kar sesi, Beyaz dilekçe ve nihayet Ihlamurlar çiçek açtığı zaman ile Bahaettin Karakoç Türk şiirinde bir marka oldu. O gençlere şiiri ve edebiyatı sevdirdi. O gençlere Maraşı sevdirdi. Bahaettin Karakoç’u sevdirdi. Onun methedilmeye, övülmeye ihtiyacı yoktur. Eserleri Onu ebebiyyete taşıyacak kanatlarıdır.

Ona ihtiyacımız var Allahtan sağlık ve uzun ömürler diliyorum.

Kaynak: SILAY Mehmet, “Bahaettin KARAKOÇ”, (Ed. Hüseyin UZEL), Konuştuğumuz Dile Serenat 4 – “Şiirin Beyaz Kartalı / Bahaettin Karakoç”, Olay Matbaası, Hatay 2017, s.20.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir